De geur van vers gewassen kleding die aan de waslijn hangt. Heerlijk. Hoe simpel kan het zijn. Onze gasten zijn in de Afrikaanse bush, ‘in the middle of nowhere’, tussen de wilde dieren. En dan zijn simpele zaken zoals heerlijk schone kleren of een met liefde gekookte maaltijd de kersjes op de taart.

Natuurlijk maken de wilde dieren en de ongerepte natuur veel indruk in Zuid-Afrika. Maar de kleine dingetjes eromheen maken het verschil tussen afzien en genieten. Genieten omdat je weet dat zaken fijn geregeld zijn. Niet dat je in Afrika het gevoel wilt hebben van het georganiseerde Nederland. Maar lekker eten & drinken, een comfortabele hotelkamer en, jawel, schone kleren voelen zo ineens superdeluxe aan. Dat geeft gasten een gevoel van geborgenheid, van een stukje thuis ver van huis.

Het is ook een van de leuke dingen van het werken in het toerisme en de horeca, hier in Afrika. Gasten van allerlei pluimage, van over de gehele wereld, zich thuis laten voelen en ze verwennen. Ze allerlei ervaringen laten opdoen en ze nieuwe dingen laten ervaren. Zo genieten wij ook weer volop. En ervaren wij ons wildpark en de natuur ook weer ‘als nieuw’.

Maar genoeg gemijmerd. Tijd voor een veel minder inspirerend onderdeel van het werk. De strijk!

 

Natascha Snelder | ZaZoe Xperience

 

 

 
Copyrights ZaZoe Xperience South Africa.